Vi påverkas enormt mycket av tekniken idag. Setero typer bildas och normer likaså men om man inte är lättpåverkad får man med hjälp av tidningar och sociala medier får man se saker från andra syn vinklar. När dessa normer och stereotyper skapas påverkas man lätt och påverkar oss både psykiskt och fysiskt för att de är så man tror att man ska se ut eller vara.

Med hjälp av tekniken har vi fått tidningar som även gjort det möjligt för oss att se och och hålla oss uppdaterade om världen. Man håller sig upptaderad och man får se saker från olika synvinklar och man får en bredare syn på hur andra har det i världen så man kan jämföra hur det är här och hur det är på andra platser i världen. Sociala medier och spel har dock gjort att vi spenderar alldeles för mycket tid på datorerna och spel beroende skapas, den påverkar också oss fysiskt för att vi kanske inte är ute och rör på oss lika mycket som förr.

 

Källa: http://earthintegrate.com/wp-content/uploads/2014/01/technology1.jpg 

Men spel kan också påverka oss till de positiva, man lär sig att tänka logiskt men också snabbare. Eftersom de flesta spelen är på engelska lär man sig också väldigt bra engelska, men våldsamma spel kan påverka oss negativt. Spel kan också göra så att man får migrän oftare och ont i ryggen.  Musik och film påverkar oss ungefär likadant, vi får en bättre inblick hur det är i olika kulturer och hur det har varit förr i tiden. Av filmer och tv kan man få ont i ögonen och kanske migrän men tv är också ett läromedel eftersom det finns många vetenskapskanaler. Teknik har ju utvecklat sjukvården enormt som har hjälpt oss enormt mycket.

Tekniken har gjort det möjligt för oss att göra saker enklare och snabbare. Fler jobb har skapats och Luleå har utvecklats pågrund av tekniken vilket har gjort att fler har flyttat hit.

 Källa: http://skypotrol.net/wp-content/uploads/2013/11/edtech-touch.jpg

Med hjälp av teknik har våran forskning utvecklats och därefter har vi utvecklats och utvecklat sjukvården tex nya mediciner. Tvn upplyser oss genom nyheter men genom reklam kan de ge ut fel signaler och ge oss utseende fixeringar. När vi kollar på tv för mycket kan de göra så att inte vi rör på oss lika mycket och ungdomar och barn kanske inte ägnar lika mycket till studierna. Tvn påverkar naturen negativt också, eftersom vi tittar på så mycket tv nu för tiden måste olika kraftverk producera jätte mycket el som i sin tur ger ut olika dåliga gaser till våran atmosfär.


Vi kan konstatera att teknik finns i både gott och ont, vi får fler möjligheter att utveckla saker som vi inte kunde förut men de har gjort att de där sakerna vi gjorde förut har försvunnit och vi ägnar för mycket tid till tekniken

Kommentera här: